Înaltpreasfințitul Andrei și Preasfințitul Macarie, la hramul Mănăstirii Sfântul Ioan Botezătorul din Alba Iulia

Astăzi, 24 iunie 2009, Biserica Ortodoxă face pomenirea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. În această zi de praznic Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul de Alba Iulia, și Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, vor oficia Sfânta liturghie la hramul mănăstirii Ioan Botezătorul din Alba Iulia, unde este stareț Părintele Ioan Cojanu.

Slujbele la Mănăstirea cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul au început aseară de la ora 18.00 și au continuat toată noaptea. La slujba Privegherii a slujit PS Macarie, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române pentru Europa de Nord, care a ținut și un cuvânt de învățătură.

În această dimineață de la ora 7.00, s-a oficiat Taina Sf. Maslu, iar de la ora 9.00 cei doi ierarhi – Înaltpreasfințitul Andrei al Alba Iuliei și Preasfințitul Macarie Drăgoi, au oficiat Sfânta Liturghie, înconjurați de un sobor de preoți, pe un altar de vară aflat în fața bisericuței de lemn a mănăstirii.

Înaltpreasfințitul Andrei a fost însoțit astăzi la hramul Mănăstirii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul din Alba Iulia de Părintele Andrei Barbu, exarhul mănăstirilor.

Sursa: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente