Înaltpreasfințitul Andrei, la hramul Mănăstirii Ponor

Luni, 9 noiembrie 2009, IPS Andrei, Arhiepiscopul de Alba Iulia, va sluji Sfânta Liturghie la mănăstirea din Ponor, unde este stareț Părintele Irineu Curtescu, mănăstire care își prăznuiește hramul – Sfântul ierarh Nectarie Taumaturgul. Ierarhul nostru va fi însoțit de părintele Andrei Barbu, exarhul mănăstirilor și de Părintele Zoica Iosif, consilier cultural la Centrul Eparhial, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Mănăstirea de la Ponor are o obște de 10 călugări, biserica ce urmează a se ridica va avea hramul Înălțarea Domnului. În prezent mănăstirea are un paraclis cu hramul Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina.

Părintele Irineu, starețul de la Ponor, a fost monah la mănăstirea Sihăstria și ucenic al Părintelui Paisie Olaru de la Sihla. După 1990 a viețuit mai mulți ani la Sfântul Munte Athos, iar la întoarcerea în țară a intrat în obștea Mănăstirii de la Antim din București, fiind un ucenic al Părintelui Sofian Boghiu. În urmă cu doi ani a primit binecuvântarea IPS Andrei de a înființa o nouă mănăstire la Ponor, mănăstire care va avea două hramuri: Înălțarea Domnului și Sfântul Ierarh Nectarie.

Comentarii Facebook


Știri recente