„Înălțatu-Te-ai întru slavă”, proiect catehetic în Șimleu Silvaniei

În cadrul proiectului catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’, a fost organizat proiectul ‘Înălțatu-Te-ai întru slavă’, sub coordonarea pr. Silviu Boha, inspector pentru catehizare parohială, a prof. Claudia Boha, inspector de religie, și a pr. Cosmin Porcar, coordonatorul Circumscripției catehetice Șimleu Silvaniei. Parteneri în cadrul acestui proiect au fost: Primăria și Consiliul Local Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială ‘Silvania’, Școala Gimnazială ‘Horea’, Grădinița nr.1, Grădinița nr. 2 și Parohia ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Proiectul a fost derulat în perioada aprilie-mai 2010 și s¬a finalizat duminică 16 mai, la biserica ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ din Protopopiatul Șimleu Silvaniei, Episcopia Sălajului. 150 de copii au susținut, în fața unui număr mare de credincioși și a reprezentanților autorităților locale, un program religios dedicat Înălțării la cer a Mântuitorului și Zilei Eroilor, constând în cântece, poezii, montaje și scenete religioase. Copiii au fost pregătiți de educatoarele Anca Breazdău, Mariana Macovei, Claudia Pădurean, Alina Balog, Claudia Sale, Florica Ardelean, profesorii Angela Lipo, Melania Moșincat, Doina Porcar, Luminița Mandiuc, Elida Sârca și Cristian Popa.

Gazda evenimentului a fost pr. Ioan Taloș. Programul s-a încheiat cu premierea participanților la Concursul național de retorică ‘Crezul meu’, faza pe protopopiat, și citirea eseului despre Crezul ortodox alcătuit de eleva Denisa Crișan de la Parohia ‘Intrarea în biserică a Maicii Domnului’ Șimleu Silvaniei, câștigătoare a premiului I la nivelul Circumscripției Catehetice Șimleu Silvaniei și a unei mențiuni la etapa pe eparhie. La final, îndrumătorilor le-au fost acordate diplome din partea Preasfințitului Părinte Petroniu, iar copiilor, pachete cu dulciuri din partea autorităților locale. Manifestarea s-a încheiat cu o agapă oferită participanților din partea Parohiei ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…