Înălțarea Sfintei Cruci cinstită la Mănăstirea Cebza din Arhiepiscopia Timișoarei

Cu ocazia praznicului Înălțării Sfintei Cruci, Mănăstirea Cebza din Arhiepiscopia Timișoarei și-a sărbătorit hramul. Slujbele religioase prilejuite de sărbătorirea hramului au început de joi seara, 13 septembrie 2012, cu slujba Vecerniei Mari unită cu Litia și slujba Utreniei. Programul slujbelor religioase a continuat vineri dimineața cu sfințirea Apei mici de la ora 7,30 h și Taina Sfântului Maslu.

Cu binecuvântarea ÎPS Nicolae, Mitropolitul Banatului de la ora 9,30 h Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

La sfintele slujbe au participat monahii și monahiile de la mănăstirile din eparhie, preoți din Timișoara și din parohiile învecinate, precum și numeroși credincioși dornici să agonisească din harul pe care Domnul îl dă celor ce se nevoiesc. De asemenea a fost prezentă și parte din obștea monahală de la Mănăstirea Nera din Episcopia Caransebeșului care au dat răspunsurile liturgice la slujba privegherii și a Sfintei Liturghii arhierești, după cum en informează mitropolia-banatului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente