Înălțarea Domnului și cinstirea eroilor în biserici arădene

La Praznicul împărătesc al Înălțării Domnului în toate bisericile Arhiepiscopiei Aradului au fost săvârșite sfintele slujbe rânduite pentru această zi de sărbătoare, continuându-se cu oficierea slujbelor de pomenire pentru eroii români căzuți pe toate câmpurile de luptă și din toate timpurile.

După cum a relatat părintele Mircea Bupte, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a fost prezent, după slujba oficiată în Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” a Parohiei Arad Centru, la monumentul eroilor din piața Avram Iancu, la cel ridicat în cinstea eroilor Revoluției din decembrie 1989, precum și la comemorarea eroilor comunei Șiria, care și-au jertfit viața pentru apărarea țării și a credinței strămoșești. Chiriarhul Aradului a adresat celor prezenți, la fiecare popas de rugăciune și comemorare, cuvinte în care s-a cuprins legătura dintre Înălțarea Domnului și ziua de cinstire a eroilor, cu referințe speciale la jertfele înaintașilor ca întărire în credință și exemplu dăruit celor tineri, copiilor, care, parte din ei, s-au aflat prezenți la aceste manifestări.

Tot în această zi, preoții și credincioșii Parohiei Arad Micălaca Veche, după participarea la Sfânta Liturghie, s-au îndreptat în procesiune cu prapori spre cimitirul parohial, unde a fost săvârșit parastas pentru toți eroii neamului din această parohie. Încărcătura momentului a fost sporită de prezența unui grup de elevi de la Școala Generală nr. 12 din cartier, care, alături de profesoara de muzică, d-na Jurjeu Veronica, au adus, în glas de cântec patriotic, recunoștința tuturor față de jertfa înaintașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente