Inalt Prea Sfintul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va sluji Sfanta Liturghie in orasul Terni din Italia

Inalt Prea Sfintul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a participat, in fruntea unei delegatii a Bisericii Ortodoxe Romane, la cel de-al doilea Colocviu Ecumenic International ‘Biserica si societatea’, desfasurat la Padova, in Italia.

Parintele Nicolae Dascalu, Consilier cultural al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si Director al Institutului Cultural-Misionar ‘Trinitas’ a declarat ca intilnirea de la Padova este importanta din punct de vedere ecumenic si reprezinta, in plus, un prilej de intilnire a preotilor ortodocsi din tara cu cei din diaspora. Lucrarile colocviului s-au incheiat cu o conferinta tinuta de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei despre ‘Liturghia euharistica si filantropia crestina-necesitatea unitatilor permanente’.

Prea cucernicul parinte Nicolae Dascalu a mai precizat ca duminica Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei va oficia Sfanta Liturghie la Comunitatea romaneasca din orasul Terni din nordul Romei: ‘Duminica Inalt Prea Sfintitul Daniel va oficia Sfanta Liturghie la comunitatatea romaneasca din orasul Terni din nordul Romei, acolo unde preot paroh parintele fost consilier al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, parintele Vasile Andreica. Asadar o legatura intre Iasi si Roma, o legatura intre Romania si Italia facuta pe calea aceasta a dialogului, a cooperarii sociale, a cooperarii spirituale dintre cei din tara si cei de aici din strainatate si totodata o punte spirituala trainica ce se cladeste tot mai mult intre romanii de pretutindeni.’

Comentarii Facebook


Știri recente