Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel va sluji maine Sfanta Liturghie la Manastirea Vorona cu ocazia hramului

Manastirea Vorona din judetul Botosani a fost intemeiata de un grup de monahi romani la inceputul secolului al XVI-lea(1503). Istoricul scris al manastirii presupune ca numele acesteia provine de la paraul Voronca, dar nu exclude nici ipoteza potrivit careia ar proveni de la cuvantul slav vorona, care, in traducere, inseamna cioara, iar legenda spune ca uneori in Poiana Voronei se asezau carduri de ciori.

De-a lungul veacurilor, Sihastria Vorona a devenit o manastire cu obste calugareasca care numara in anumite perioade pana la 200 de calugari.

In anul 1835, Arhimandritul Rafael a ridicat biserica manastirii, dandu-i hramul Nasterea Maicii Domnului.

In istoria ei de aproape 500 de ani, manastirea a fost sprijinita

La aceasta manastire Prea Fericitul Parinte Patriah Teoctist a intrat in monahism in anul 1929, sfatuitor si indrumator fiindu-i Parintele Pangratie.

Din 1959, manastirea a fost inchisa pana in anul 1968, cand Mitropolitul Iustin Moisescu a redeschis-o si a inceput restaurarea ansamblului monastic. Finalizarea restaurarii Bisericii Nasterea Maicii Domnului si noile constructii au fost realizate cu osardia Prea Fericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Daca la inceput Manastirea Vorona a fost intemeiata si a functionat ca manastire de calugari, actualmente este manastire de maici, povatuite de stavrofora Teofana Scanteie.

Comentarii Facebook


Știri recente