Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel va avea ca oaspete pe Prea Sfintitul Simeon, Episcop Ortodox de Olomouc si de Brno

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va avea ca oaspete in aceasta saptamina pe Prea Sfintitul Simeon, Episcop Ortodox de Olomouc si Brno, care tine de Biserica Ortodoxa a Cehiei si Slovaciei. Dupa cum a precizat Inalt Prea Sfintitul Daniel, in Cehia, in Episcopia de Olomouc si Brno, a fost infiintata la Vilemov o manastire ortodoxa de maici, care provin de la Manastirea Varatec: ‘Avem o vizita din Cehia, pe Prea Sfintitul Simeon, Episcop Ortodox de Olomouc, acolo unde noi am infiintat prima manastire ortodoxa de maici din Cehia, cu maici de la Manastirea Varatec. Acest episcop are in jurisdictia sa prima si singura manastire ortodoxa de maici, care desigur sunt maici romance, de la noi din tara, si care maici, prin marturia lor spirituala, au convertit peste 30 de tineri care erau atei inainte, pentru ca Cehia este tara cea mai secularizata din toata Europa: numai 30% din populatie s-a mai declarat credincioasa.’, a precizat Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Prea Sfintitul Simeon, Episcop Ortodox de Olomouc si Brno, face o vizita in Mitropolia Moldovei si Bucovinei in perioada 20-24 mai 2003 la invitatia Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Pe 21 mai a.c., de sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena, Prea Sfintitul Simeon va sluji Sfanta Liturghie in Catedrala Mitropolitana din Iasi impreuna cu Inalt Prea Sfintitul Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…