Inalt Prea Sfintitul Daniel va sfinti maine Centrul de spiritualitate din satul Crainiceni, comuna Horodistea, judetul Botosani

Slujba desfintire a centrului de spiritualitate ‘Sfantul Ioan Iacob’ din satul Crainiceni, comuna Horodistea, judetul Botosani, va fi oficiata de Inalt Prea Sfintitul Daniel si Prea Sfintitul Ioan, Episcopul Covasnei si Harghitei. Cu aceasta ocazie Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel va oferi pentru casa memoriala o caseta cu fragmente din metaniile purtate de Sfantul Ioan Iacob Hozevitul. Prea Sfintitutul Ioan va dona si el o copie a Liturghierului dupa care a slujit Sfantul Ioan Iacob. Casa in care s-a nascut in urma cu 90 de ani Sf. Ioan Iacob Hozevitul a fost refacuta dupa modelul initial si reinvie atmosfera de la inceputul secolului al XX-lea prin mobilier, scoarte, stergare, obiecte de uz gospodaresc. Cladirea este deja un loc de pelerinaj pentru cei ce vor sa cunoasca viata, faptele si minunile savirsite de Sf. Ioan Iacob Hozevitul.

Sfantul Ioan Iacob a fost canonizat de Biserica Ortodoxa Romana in anul 1992. Moastele sale se afla la Manastirea ‘Sfantul Gheorghe’ de la Hozeva, in apropierea Ierusalimului.

Comentarii Facebook


Știri recente