Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, face o vizita la Constantinopol cu ocazia Duminicii Ortodoxiei

La invitatia Sanctitatii Sale Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, si cu binecuvantarea Prea Fericitului Parintelui nostru Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, efectueaza o vizita la Constantinopol in perioada 14-17 martie 2003. Aceasta invitatie a fost facuta de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, la jumatatea lunii februarie, cand parintii profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi au fost in pelerinaj la Constantinopol si in Asia Mica, ocazie cu care au fost primiti la resedinta Patriarhiei Ecumenice de Sanctitatea Sa. Cu acest prilej, Inalt Prea Sfintitul Daniel va sluji in Duminica Ortodoxiei Sfanta Liturghie alaturi de Sanctitatea Sa Bartolomeu I.

Ieri, 14 martie 2003, inainte de plecarea la Constantinopol, Inalt Prea Sfintitul Daniel s-a intalnit cu Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist si cu o delegatie a Patriarhiei Ecumenice, in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Ioan Zizioulas, Mitropolit de Pergam. Scopul acestei intalniri a fost de a finaliza punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Romane privind continuarea dialogului international dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Romano-Catolica.

Astazi, 15 martie 2003, Inalt Prea Sfintitul Daniel este invitatul de onoare al Consulului General al Romaniei la Istanbul, domnul Mircea Neata.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente