Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, considera ca ecumenismul este o necesitate de convietuire in Europa.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, considera ca ecumenismul este o necesitate de convietuire in Europa. Intr-o conferinta de presa sustinuta la Berlin, Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel a aratat ca intr-o Europa din ce in ce mai secularizata, in contextul diminuarii continue a numarului crestinilor si al cresterii celui al persoanelor de alte confesiuni sau al indiferentilor fata de religie marturia comuna a Bisericilor crestine este o necesitate. Pe de alta parte Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel a remarcat lipsa unor lacasuri de cult proprii apartinind Bisericii Ortodoxe Romane din diaspora romaneasca din Germania, preotii si credinciosii ortodocsi din Mitropolia Ortodoxa Romana pentru Germania, europa Centrala si de Nord fiind nevoiti sa inchirieze spatii de la Bisericile Evanghelica sau Catolica. Inalt Prea Sfintia Sa a apreciat ca in lipsa unor biserici proprii comunitatea romaneasca nu are o identitate bine definita si o siguranta a viitorului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…