Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a savarsit astazi Sfanta Liturghie la Catedrala Mitropolitana din Iasi.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a oficiat slujba Sfintei Liturghii din marea zi de sarbatorire a Inaltarii Sfintei Cruci la Catedrala Mitropolitana din Iasi.

Tot astazi, inainte de inceperea Sfintei Liturghii, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a oficiat slujba de Sfintire a Antimiselor, in numar de 1600, care au fost confectionate in Grecia. Aceste antimise vor fi distribuite la toate manastirile si bisericile din eparhie.

Sfantul Antimis este o bucate de stofa, de in sau matase, in forma dreptunghiulara, pe care se imprima punerea in mormant a Mantuitorului, iar in cele 4 colturi cei 4 evanghelisti.

In cuvantul sau de invatatura la Evanghelia sarbatorii de astazi, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei a subliniat faptul ca Sfanta Cruce este socotita de catre intreaga crestinatate drept semnul Fiului Omului. Ziua de astazi este o zi binecuvantata deoarece in aceasta zi meditam mai mult la adancul binecuvantarii acordate de catre Dumnezeu prin Sfanta Cruce.

La finalul cuvantului sau, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a facut referire si la pelerinii din Elvetia, condusi de Parintele Viorel Ionita din Geneva, care au participat la Sfanta Liturghie de astazi si urmeaza sa viziteze manastirile din Nordul Moldovei. Lor le-a multumit pentru prezenta si pentru solicitudinea de a cunoaste mai bine Ortodoxia la ea acasa.

Comentarii Facebook


Știri recente