Inalt Prea Sfintitul Daniel, Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei isi serbeaza astazi ziua numelui din botez

Inalt Prea Sfintia Sa Doctor Daniel Ciobotea s-a nascut la data de 22 iulie 1951 in comuna Dobresti, judetul Timis, ca al treilea copil in familia invatatorului Alexie Ciobotea si a sotiei sale, Stela. Din botez a primit numele de Ilie. 23 de ani mai tarziu a absolvit Institutul Teologic Universitar din Sibiu. Anul 1990 marcheaza hirotonia sa in demnitatea de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, in ziua de 1 iulie.

In anul 1980, la sustinerea tezei de doctorat, Parintele Prof. Dr. Dumitru Staniloae avea sa spuna despre Inalt Prea Sfintia sa ca este ‘patruns de dorinta si ravna de a trai o viata teologica de adancime duhovniceasca’.

Distins teolog si profesor de teologie cu o bogata experinta didactica Inalt Prea Sfintitul Daniel este din anul 2000 membru titular al Academiei Internationale de Stiinte Religioase de la Bruxelles. De asemenea importanta activitate misionara, filantropica si ecumenica i-a fost recunoscuta de catre diverse institutii si personalitati ale vietii religioase si laice nationale si internationale.

In aceasta sfanta zi Radio Trinitas ureaza Inalt Prea Sfinsitului Daniel ani multi si binecuvantati.

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…