Inalt Prea Sfintitul Daniel, Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei implineste astazi 53 de ani

Inalt Prea Sfintia Sa Doctor Daniel Ciobotea s-a nascut la data de 22 iulie 1951 in comuna Dobresti, judetul Timis, ca al treilea copil in familia invatatorului Alexie Ciobotea si a sotiei sale, Stela. Din botez a primit numele de Ilie. 23 de ani mai tarziu a absolvit Institutul Teologic Universitar din Sibiu. Anul 1990 marcheaza hirotonia sa in demnitatea de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, in ziua de 1 iulie.

In anul 1980, la sustinerea tezei de doctorat, Parintele Prof. Dr. Dumitru Staniloae avea sa spuna despre Inalt Prea Sfintia sa ca este ‘patruns de dorinta si ravna de a trai o viata teologica de adancime duhovniceasca’.

Distins teolog si profesor de teologie cu o bogata experinta didactica Inalt Prea Sfintitul Daniel este din anul 2000 membru titular al Academiei Internationale de Stiinte Religioase de la Bruxelles. De asemenea importanta activitate misionara, filantropica si ecumenica i-a fost recunoscuta de catre diverse institutii si personalitati ale vietii religioase si laice nationale si internationale.

Cu aceasta ocazie, in Catedrala Mitropolitana din Iasi, la incheierea Sfintei Liturghii, a fost savarsit un TeDeum de multumire catre Dumnezeu pentru toate binefacerile revarsate in viata Bisericii din Moldova prin Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel.

Prea Cuviosul Parinte Arhimandrit Varlaam Merticariu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iasilor a subliniat in cuvantul sau, faptul ca Mitropolia Moldovei si Bucovinei, sub pastorirea IPS Daniel, a cunoscut in toti acesti ani o adevarata perioada de inflorire sub toate aspectele.

In aceasta sfanta zi Radio Trinitas ureaza Inalt Prea Sfintitului Daniel ani multi si binecuvantati.

Comentarii Facebook


Știri recente