Inalt Prea Sfintitul Daniel a sarbatorit pe Sfantul Prooroc Ilie la Manastirea Saint Remy, de langa orasul francez Dijon.

Duminica, 20 iulie 2003, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a participat la sarbatorirea Sfantului Prooroc Ilie in Manastirea Saint Remy, de langa orasul francez Dijon.

Cu acest prilej, a fost omagiata personalitatea doamnei Elisabeth Behr-Sigel care a implinit 96 de ani, care si-a consacrat o parte din viata teologiei ortodoxe. Au fost prezenti ierarhi, profesori de teologie, monahi, monahii si credinciosi mireni catolici si ortodocsi.

Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel a transmis felicitari din partea Prea Fericitului Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si a prezidat ceremonia de prezentare a unui volum omagial dedicat doamnei Elisabeth Behr-Sigel, volum tiparit la Tipografia Mitropolitana ‘Trinitas’ din Iasi, in conditii grafice deosebite.

In zilele urmatoare, Inalt Prea Sfintia Sa va vizita Episcopia de Bayonne, din partea de sud-vest a Frantei, la invitatia Prea Sfintitului Petru, Episcop de Bayonne, care a vizitat Mitropolia Moldovei si Bucovinei cu doi ani in urma.

Dupa aceea, Inalt Prea Sfintitul Daniel va vizita orasele Bordeaux, Marseille si Lourdes, unde se va intalni cu teologi francezi, prieteni ai Bisericii Ortodoxe Romane, printre care si cu parintele Marc Alric care a devenit calugar la Manastirea Sihastria, a studiat Teologia Ortodoxa la Iasi si a tradus recent in limba franceza cartea ‘Viata Parintelui Cleopa’, scrisa de Prea Cuviosul Parinte Ioanichie Balan.

Secretariatul Centrului Eparhial Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente