Inalt Prea Sfintitul Daniel a participat ieri la evenimentele ocazionate de vizita la Bucuresti a Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I

Ieri, 16 octombrie 2004, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a participat la conferinta sustinuta de Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol in Aula Mare a Universitatii din Bucuresti, cu tema: ‘Sfantul Voievod Stefan cel Mare – 500’.

Au fost prezenti Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, distinsi ierarhi din Patriarhia Ecumenica de Constantinopol si din tara noastra, profesori si studenti ai Universitatii din Bucuresti, in frunte cu dl. Ioan Mihailescu – rectorul acestei Universitati, caruia Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei i-a oferit Medalia Omagiala ‘Stefan cel Mare si Sfant’ si albumul ‘Hristos in Moldova’ dedicat Binecredinciosului Voievod al Moldovei.

In aceeasi zi, la orele 12.00, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a participat in Aula Academiei Romane la decernarea titlului de ‘Membru de onoare al Academiei Romane’ Sanctitatii Sale Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol. In alocutiunea sa, Sanctitatea Sa Bartolomeu I a vorbit despre cultura si spiritualitatea crestina astazi.

De asemenea, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a oferit si d-lui Eugen Simeon – presedintele Academiei Romane, Medalia Omagiala ‘Stefan cel Mare si Sfant’ si albumul ‘Hristos in Moldova’ dedicat Binecredinciosului Voievod al Moldovei.

Este semnificativ faptul ca prin vizita sa, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol a scos in evidenta credinta Sfantului Voievod Stefan cel Mare si demnitatea romaneasca in lupta de aparare a valorilor crestine ale Europei.

Comentarii Facebook


Știri recente