Inalt Prea Sfintitul Daniel a oficiat astazi Sf. Liturghie la Schitul Vovidenia din judetul Neamt

Sf Liturghie arhiereasca a fost oficiata cu prilejul sarbatorii Intrarii Maicii Domnului in biserica, sarbatoare care este si hramul Schitului Vovidenia. La aceasta sarbatoare au participat profesorii si elevii de la Seminarul Teologic Veniamin Costachi de la Manastirea Neamt, iar din sobor au facut parte 15 preoti si diaconi. In cadrul Sf. Liturghii Inalt Prea Sfintitul Daniel, a oficiat si Sf. Taina a Hirotoniei si a tinut un cuvant de invatatura. Parintele Mihail de la Schitul Vovidenia a declarat, prin telefon pentru Radion Trinitas, ca Maica Domnului a oferit astazi o bucurie pelerinilor veniti la slujba prin Sf Liturghie oficiata de Mitropolitul Moldovei.

Situat in comuna Vanatori Neamt, Schitul Vovidenia, a fost infiintat in anul 1754 de Ioanichie episcopul Romanului. In perioada copmunista schitul a fost inchis si reactivat dupa 1990. Actuala biserica a fost construita din caramida in secolul al 19-lea.

In aceasta dupa amiaza Inalt Prea Sfintitul Daniel s-a intalnit la Manastirea Neamt cu o delegatie din Elvetia condusa de Francois Chappuis, Ambasadorul Elvetiei la Bucuresti.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Curs de muzică bizantină la Baia Mare

Băimărenii interesați de muzica bizantină au posibilitatea de a deprinde tainele cântării bisericești bizantine prin participarea la cursul organizat de Asociația Culturală „Theologos”. Asociația „Theologos” în parteneriat cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și…

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…