În ziua sărbătorii „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”, la Catedrala Patriarhală Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor

În Biserica Ortodoxă Română, astăzi, 29 august, este prăznuită „Tăierea Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”. La Catedrala Patriarhală din București slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură, făcând referire la „Pilda nunții fiului de împărat” citită la Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a arătat care este taina unirii omului cu Dumnezeu: „Trebuie să luăm aminte că fiecare dintre noi suntem chemați de către Dumnezeu să urmăm calea Sa și să venim la această nuntă, care este întâlnirea cu Dumnezeu. Nu ne întâlnim cu Dumnezeu mai ușor și mai bine decât aici în Sfânta Biserică, și aici, în Sfânta Biserică nu numai că vorbim cu Dumnezeu atunci când ne rugăm, dar ne putem uni cu Dumnezeu prin Sfânta Împărtășanie. Ca să ne unim cu Dumnezeu trebuie să ne pregătim și ca să fim vrednici de a participa la această nuntă și întâlnire cu Dumnezeu. Trebuie să ne curățim sufletele de tot ceea ce ne împiedică să stăm lângă Dumnezeu, trebuie să lăsăm deoparte tot ceea ce avem împotriva cuiva, să iertăm tuturor celor care, într-un fel sau în altul, au necăjit sufletul nostru. Apoi să facem fapte vrednice de pocăință ca această haină a nunții să împodobească sufletul nostru. Să ne căim de tot ceea ce am făcut rău, să căutăm să hotărâm ca viața noastră să se schimbe, și chiar dacă suntem neputincioși, numaidecât să ne ridicăm și să o luăm de la capăt”.

Comentarii Facebook


Știri recente