În ziua sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului” sute de parohii și mănăstiri din Patriarhia Română își vor serba hramul

La 15 august Biserica Ortodoxă face pomenirea Adormirii Maicii Domnului. În ziua acestui praznic foarte multe mănăstiri și biserici din țară își sărbătoresc hramul.

În Arhiepiscopia Bucureștilor, în cadrul Protoieriei I Capitală este o parohie care își sărbătorește hramul, în Protoieria II Capitală sunt 13 parohii, iar în Protoieria III Capitală sunt 10 parohii care își serbează hramul. În Protoieria Ploiești își sărbătoresc hramul 10 biserici parohiale, precum și Așezământul monahal Ghighiu. În Protoieria Câmpina sunt în sărbătoare 14 parohii, în Protoieria Ilfov Nord 25 de biserici își cinstesc ocrotitoarea, iar în Protoieria Vălenii de Munte sunt în sărbătoare 10 biserici, precum și alte 26 de biserici în Protoieria Urlați.

Mănăstirea Sfânta Maria Techirghiol se va afla mâine, 15 august, în haine de sărbătoare. Cu prilejul hramului acestui așezământ monahal, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia aici Sfânta Liturghie.

În Moldova, numeroase biserici și mănăstiri au hram ‘Praznicul Adormirii Maicii Domnului’. Dintre acestea putem menționa Mănăstirea Putna, Mănăstirea Văratec, Mănăstirea Bistrița și Schitul Draga, din județul Neamț, Mănăstirea Cozancea și Mănăstirea Zosin, din județul Botoșani, mănăstirile Rarău, Humor, Fetești, Schitul Orata și Plutonița din Suceava.

De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Sâmbăta de Sus – Brâncoveanu își va serba hramul. De asemenea, Mănăstirea Tismana își va sărbători hramul duminică, 15 august. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

În Arhiepiscopia Alba Iuliei mai multe Mănăstiri își sărbătoresc hramul duminică: mănăstirile Râmeț, Oașa, Poșaga și Obârșii din jud. Alba și mănăstirea de la Sânmărtinul de Câmpie din județul Mureș. La acest praznic Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei va sluji Sfânta Liturghie la Mănăstirea de la Sânmărtinul de Câmpie.

De asemenea în Eparhia Râmnicului își vor mai serba hramul numeroase lăcașuri de cult dintre care menționăm: mănăstirile Bistrița, Frăsinei, Govora și Sărăcinești

Vechea Catedrală din Buzău se va afla în sărbătoare, astfel de „Adormirea Maicii Domnului își va sărbători hramul. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Argeș, cu ocazia hramului Adormirii Maicii Domnului.

Cu prilejul Sărbători Adormirii Maicii Domnului și Mănăstirea Hodoș – Bodrog din județul Arad își serbează hramul.

De praznicul „Adormirii Maicii Domnului”, vechea catedrală Episcopală din Oradea își va sărbători hramul. În Episcopia Oradiei își vor mai sărbătorii hramul și alte biserici și mănăstiri, dintre care amintim Biserica cu Lună, Biserica mare a Mănăstirii Izbuc și Biserica mare a Mănăstirii „Sfânta Cruce”.

În sărbătoare se află și Catedrala Episcopală din Giurgiu, care își sărbătorește hramul.

Mănăstirea Polovragi din județul Gorj, se va bucura în ziua hramului, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, de prezența Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care va săvârși Sfânta Liturghie cu acest prilej, informează episcopiaseverinului.ro. Sfântul așezământ monahal de la Polovragi este situat la nord-est de Tg. Jiu, pe șoseaua Tg. Jiu – Rm. Vâlcea, într-un cadru pitoresc, la poalele muntelui Piatra Polovragilor.

De asemenea, Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului de la Roma își sărbătorește mâine, 15 august, pentru a treia oară hramul. Mănăstirea de maici de la Roma care se află la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a luat naștere de praznicul sfântului Apostol și Evanghelist Ioan de-Dumnezeu-Cuvântătorul, în 26 septembrie 2008, și este închinată Maicii Domnului. Mâine, de ziua hramului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, aducând astfel o bucurie atât monahiilor cât și tuturor enoriașilor sfintei mănăstiri.

În Episcopia Europei de Nord, parohia Adormirea Maicii Domnului din Stockolm, Suedia, își va prăznui mâine, 15 august, hramul.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului va fi marcată și la Mănăstirea Celic Dere din Episcopia Tulcii precum și la mănăstirile Brâncoveni și Strehareț din Episcopia Slatinei și Romanaților.

Comentarii Facebook


Știri recente