În ziua Praznicului Împărătesc al Nașterii Domnului, Preafericitul Părinte Daniel a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală

Ieri, în ziua Praznicului Împărătesc al Nașterii Domnului, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București. În cuvântul de învățătură, Preafericirea Sa a explicat că scopul Întrupării Fiului Celui veșnic al Lui Dumnezeu este înfierea noastră, informează TRINITAS TV.

Întâistătătorul Bisericii noastre a vorbit și despre înțelesurile pe care le are Nașterea Domnului. Taina Nașterii lui Hristos reprezintă și începutul Bisericii lui Hristos, a explicat Preafericirea Sa, arătând că Nașterea Mântuitorului leagă simbolic toate popoarele care, la acest ceas, îi aduc daruri Pruncului născut.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat, în cuvântul său, și legătura dintre Nașterea Domnului și Taina Bisericii, reflectată în Proscomidiar.

Ieri, de sărbătoarea Nașterii Domnului, în toate bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucurestilor a fost citită Pastorala de Crăciun a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulată „Nașterea Domnului- începutul luminării noastre”.

Tot ieri și-au sărbătorit onomastica toți creștinii care poartă numele de „Cristian”, „Cristina” sau derivate ale acestora. În cuvântul său de ieri, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat și pe cei care, în aceste zile, i-au primit pe colindători și pe toți cei care au purtat vestea Nașterii Mântuitorului în casele oamenilor. În tradiția creștină, colindele sunt mărturii versificate ale credinței oamenilor în divino-umanitatea Mântuitorului Iisus Hristos și în bunătatea Sa.

La sfârșitul slujbei Sfintei Liturghii de ieri, Întâistătătorul Bisericii noastre l-a hirotesit Protosinghel pe Ieromonahul Siluan, fostul stareț al Mănăstirii ilfovene Sitaru. Părintele Protosinghel Siluan este și Consilier Economic al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente