În Vinerea Mare se va scoate Sfântul Epitaf

În Biserica Ortodoxă în Vinerea Patimilor are loc scoaterea Sfântului Epitaf. La Catedrala Patriarhală vor fi săvârșite mâine, 2 aprilie, Ceasurile împărătești și slujba Vecerniei. Dimineață, în cadrul slujbei se va scoate Sfântul Epitaf în mijlocul Bisericii.

Părintele arhimandrit Timotei Aioanei Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale a oferit mai multe informații pentru Radio TRINITAS: „În cadrul acestei Vecernii are loc scoaterea Sfântului Epitaf. Epitaf care se așează pe o masă în mijlocul bisericii unde rămâne până seara atunci când clerul și credincioșii săvârșesc Denia Prohodului Domnului. Epitaful reprezintă în această zi trupul Mântuitorului, trupul mort care este pregătit de ucenicii apropiați împreună cu femeile mironosițe pentru a fi îngropat. Epitaful este de fapt o icoană care are în centrul ei reprezentată scena punerii în mormânt a Mântuitorului Iisus Hristos”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…