În Sfânta și Marea Joi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a slujit Sfânta Liturghie la Paraclisul patriarhal

Pentru creștinii ortodocși, astăzi, 16 aprilie, este Sfânta și Marea Joi, ziua în care Domnul Hristos a spălat picioarele ucenicilor Săi și a instituit Sfânta Euharistie la Cina cea de Taină. În toate bisericile s-a oficiat Liturghia Sfântului Vasile Cel Mare unită cu Vecernia.

La Paraclisul patriarhal „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința patriarhală, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În cadrul Sfintei Liturghii, Preafericirea Sa a sfințit antimise pentru bisericile noi construite. De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a hirotesit întru arhidiacon pe preacuviosul părinte ierodiacon Maxim Țifui.

În cuvântul rostit, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat semnificația zilei din Săptămâna Patimilor (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – 1), a vorbit despre instituirea și înțelesurile Sfintei Euharistii (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – 2) și despre legătura dintre Sfânta Euharistie și Sfântul Antimis (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – 3).

Comentarii Facebook


Știri recente