În Serbia, la Bor, va avea loc simpozionul cu tema Moștenire din bătrâni

Mâine, 18 mai 2012, începând cu orele 11,00 ( 10,00, ora Serbiei), la Sala de conferințe a hotelului ALBO din localitatea Bor va începe simpozionul cu tema „Moștenire din bătrâni”. Această manifestare culturală cu caracter transfrontalier urmărește să pună în valoare moștenirea culturală populară a locuitorilor din zona Mehedințiului și din Valea Timocului.

Lucrările simpozionului vor dura două zile, printre participanți numărându-se istorici, cercetători, etnologi, folcloriști și ziariști din România și Serbia. Simpozionul este organizat de Episcopia Severinului și Strehaiei și Asociația Ariadnae Filum pentru cultură a Româno-Vlahilor din Bor-Serbia în cadrul proiectului de cooperare transfrontalieră „Identitate, cultură comună și tradiții în zona de frontieră româno-sîrbă”, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Agenda simpozionului este următoarea:

18 mai 2012:

-orele 11,00, deschiderea simpozionului: cuvânt de întâmpinare din partea Pr Bojan Aleksandrović, protoereu vicar al Timocului; prezentarea proiectului de către Pr. Daniel Achim și Zavisa Zurz; prezentarea participanților; lansarea filmului documentar cu titlul „Moștenire din bătrâni”.

-orele 12,00 – 14,30, prezentarea lucrărilor – partea I;

-orele 16,00-19,00, prezentarea lucrărilor – partea a II-a;

Menționăm de asemenea că pe 18 mai, începând cu orele 19,30 ( 18,30 ora Serbiei) va avea loc spectacolul „Folclor tradițional din Mehedinți si Valea Timocului”. Spectacolul va avea loc în sala de spectacole a Liceului de muzică din Bor și va fi susținut de ansamblurile folclorice „Liliacul” de la Baia de Aramă, „Liliac de la Ponoare” de la Ponoare, KUD Lubnița și KUD Șarbanovaț. Invitată de onoare va fi cunoscuta și îndrăgita cântăreață de muzică populară românească, Anica Ganțu.

19 mai 2012:

-orele 10,30, vernisarea expoziției de fotografie și lansarea albumului de fotografie cu titlul „Moștenire din Bătrâni „la sala de expoziții a Bibliotecii Poporului din Bor. Expoziția va fi deschisă până pe 24 mai 2012.

-orele 10,30-13,30, prezentarea lucrărilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…