In Satul de Vacanta de la Parcovaci se desfasoara in aceste zile Tabara de pictura religiosa ‘Sfantul Apostol Luca’

Protopopiatul Harlau organizeaza in aceste zile Editia a IV-a a Taberei de pictura religioasa ‘Sfantul Apostol Luca’. Ca si in anii precedenti, aceasta tabara se desfasoara in Satul de Vacanta de la Parcovaci. La aceasta tabara participa 35 de elevi din clasele V-XII cu varste cuprinse intre 10-18ani, 2 profesori indrumatori si 3 supraveghetori. Cinci dintre participanti provin de la doua scoli speciale din Iasi. In cadrul taberei vor avea loc si o serie de conferinte pe diferite teme: ‘Pictura si sentimentul religios’, ‘Canoanele bisericesti si pictura religioasa’,’Iconari de ieri si de azi’,’Traficul de fiinte umane’, ‘Fiintele umane nu au pret’.

In tabara exista in acest an si o icoana inedita care il reprezinta pe Sfantul Evanghelist Luca, pictand icoana Maicii Domnului, in cadrul taberei de pictura de la Parcovaci.

Prea Cucernicul Parinte Nicolae Craciun, protopop al Protopopiatului Harlau, ne-a declarat ca, pe langa sectiunile mentionate, au mai aparut alte doua sectiuni: sculptura religioasa, cu participarea unor elevi din localitatea Baltati, condusi de Preotul Filip Marian, care vor sculpta o troita, si incondeieri de oua. Prea Cucernicul Parinte a mai spus ca joi seara se va organiza un pelerinaj la Manastirea Lacuri din apropiere, iar vineri dimineata se va sustine o conferinta privitoare la ‘Traficul de fiinte umane’, organizata in colaborare cu Organizatia Internationala pentru Migratie, care a pus la dispozitie si materiale referitoare la prevenirea si combaterea traficului de persoane.

Duminica, 27 iulie 2003, dupa oficierea Sfintei Liturghii, va avea loc festivitatea de premiere a celor mai de seama realizari.

Tot Parintele Nicolae Craciun ne-a mai declarat ca, daca va avea binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va organiza la Iasi, cu ocazia hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, o expozitie de icoane, sculpturi si oua incondeiate realizate de participantii la Tabara de la Parcovaci.

Comentarii Facebook


Știri recente