In saptamana care se incheie, foarte multe biserici si manastiri din intreaga tara si-au sarbatorit hramul, cu ocazia praznuirii Izvorului Tamaduirii

In Iasi, parohia care are ca prim hram aceasta sarbatoare se gaseste in cartierul Nicolina, iar biserica parohiala este in constructie. Intre anii 1998-1999 a fost construita aici o capela, iar in prezent se fac lucrari pentru ridicarea bisericii mari. Tot in Iasi, o alta biserica ce si-a praznuit hramul cu acest prilej este locasul manastirii Golia, care are ca prim hram Inaltarea Domnului.

In Moldova, au mai fost in mare sarbatoare cu acest prilej manastirea Bistrita si schitul Horaicioara, care depinde spiritual si administrativ de manastirea Horaita.

Cu ocazia aceleiasi sarbatori a Izvorului Tamaduirii, in intraga tara credinciosii s-au indreptat intr-un pelerinaj important catre izvoarele sfinte din incinta unor mari manastiri. La Braila, de exemplu, sute de credinciosi din toata tara au venit pentru a lua apa sfintita de la Izvorul care se gaseste sub altarul Bisericii Ortodoxe Grecesti, cu hramul ‘Buna Vestire’. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata cu acest prilej la respectiva manastire de catre PS Casian, episcopul Dunarii de Jos. In mod similar, credinciosii din sud-estul tarii au mers la manastirea Dervent din Dobrogea, unde se pastreaza un izvor despre care se spune ca a tasnit din pamant atunci cand Sf. Ap. Andrei a lovit in acel loc cu toiagul sau.

Comentarii Facebook


Știri recente