În Sâmbăta lui Lazăr la Catedrala Patriarhală Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande

Sute de credincioși au participat astăzi, 27 martie, la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Patriarhală de Preasfințitul Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande, informează Radio TRINITAS. Ziua de astăzi este cunoscută sub numele de Sâmbăta lui Lazăr. Ea amintește de una dintre cele mai mari minuni săvârșite de Mântuitorul Hristos, Învierea Dreptului Lazăr din Betania: „Cele două surori Maria și Marta asistă la o minune dumnezeiască văzându-l pe Lazăr ieșind din mormânt, iar Mântuitorul îi îndeamnă: ‘dezlegați-l și lăsați-l să meargă’. Această dezlegare pe care o dă Mântuitorul ne este adresată și nouă de fiecare dată când murim sufletește și intrăm în mormântul patimilor și a neputințelor noastre trupești. Dar dacă auzim glasul Mântuitorului nostru Iisus Hristos să ieșim afară din adâncul păcatelor noastre, să Îl ascultăm cu multă evlavie și să mergem pe calea pe care El, Domnul, ne-o arată și ne-o deschide ca perspectivă a Împărăției Cerurilor”, a spus Preasfinția Sa în cuvântul rostit.

Conform sfintei tradiții, Lazăr a devenit apoi Episcop al orașului Chition și a trecut la cele veșnice la 30 de ani de la învierea sa.

Comentarii Facebook


Știri recente