In Romania avorturile depasesc nasterile.

Dupa cum aflam din pagina electronica de stiri www.catholica.ro a Bisericii Romano-Catolice din Romania, Situl LifeSite care are un serviciu de stiri dedicate problemelor de aparare a vietii de familiei informeaza ca in Romania numarul de avorturi depaseste numarul de nasteri. Informatia este bazata pe statisticile pentru 2003 privind avorturile si nasterile in tara noastra.

Astfel, statisticile arata ca in primele noua luni din anul 2003 au fost efectuate 170.000 de avorturi, adica cu 8.000 mai multe decat numarul de nasteri din aceeasi perioada. Romania ocupa astfel un rusinos loc fruntas in lume, secondata de Rusia. In aceasta tara sase din zece sarcini se incheie prin avort. Autoritatile rusesti afirma ca rata mare a avortului a condus la numarul impresionant de sase milioane de femei infertile.

In Romania, 20% dintre femeile care au facut avort au ramas nefertile. Alte statistici indica faptul ca o romanca face in medie 3-4 avorturi intr-o viata, in timp ce in Europa Occidentala femeile fac in medie sub un avort. Din toata Romania, ‘capitala’ avortului se afla la Iasi.

Comentarii Facebook


Știri recente