În Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat simpozionul cu tema „Învățământul Militar de Geniu: prezent și perspective”

S-au împlinit astăzi, 7 aprilie, 129 de ani de la înființarea Învățământului Militar de Geniu în țara noastră.

Cu această ocazie, la Centrul de Instruire pentru Geniu și Apărare „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat un simpozion cu tema „Învățământul militar de geniu: prezent și perspective”.

Invitații, reprezentanți ai organizațiilor sociale și culturale din Râmnicu Vâlcea, veterani de război și cadre militare în rezervă și în retragere au putut vizita și sălile de specialitate, capela, muzeul și biblioteca instituției de învățământ militară. La evenimente a participat și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu: „La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, oameni de cultură și cadre militare de la toate unitățile militare din Județul Vâlcea. Cu acest prilej Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt în care a evidențiat legăturile puternice care au existat dintotdeauna între armată și Biserică. De asemenea, Preasfinția sa a mulțumit pentru invitație și a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…