In Protopopiatul Saveni s-a incheiat aseara Cupa ‘Zimbrul’ la minifotbal

La Saveni s-a incheiat aseara cea de-a IV-a editie a Cupei ‘Zimbrul’, la minifotbal pentru copii, competitie organizata de Institutul Cultural-Misionar TRINITAS din Iasi. Competitia din acest an a fost cistigata de formatia Protopopiatului Hirlau, care a invins in finala mare echipa Protopopiatului Ceahlau, cu scorul de 5-2, dupa prelungiri. Locul al treilea a revenit echipei Protopopiatului Roznov, care s-a impus in finala mica in fata echipei Protopopiatului Saveni, cu scorul de 4-2. La editia din acest an a Cupei ‘Zimbrul’ la minifotbal au participat in total 10 echipe reprezentind Protopopiatele Iasi I si II, Pascani, Saveni, Botosani, Dorohoi, Roznov, Hirlau, Ceahlau si Darabani. Echipele Protopopiatelor Saveni – in calitate de gazda si Roznov – ca detinatoare a trofeului au fost calificate direct in semifinale. Celelalte 8 echipe au jucat doua tururi preliminare, in urma carora au ajuns in semifinale formatiile Protopopiatelor Ceahlau si Harlau. Castigatoarea turneului de la Saveni, formatia din Hirlau a primit Cupa ‘Zimbrul’, trofeu inminat de Parintele Nicolae Dascalu – Director general al Institutului Cultural-Misionar TRINITAS si Consilier cultural al Arhiepiscopiei Iasilor.

In afara de acest trofeu, atat cistigatorii, cat si celelalte echipe participante la turneul de la Saveni au primit premii care au constat in carti, reviste si iconite tiparite la Editura TRINITAS, tricouri, sepci si alte obiecte promotionale oferite de sponsori. ‘Si aceasta a IV-a editie a Cupei ‘Zimbrul’ la minifotbal a fost un succes. A fost un succes atat pentru Sport, cat si pentru Biserica si pentru familii. S-a vazut ca oameni care poate alta data erau retinuti de terenul de sport si nu calcau pragul Bisericii, acum vin la biserica pentru ca stiu ca si aici pot sa gaseasca ceva ce nu gasesc pe terenul de sport. In acelasi timp, ei si-au dat seama ca pot sa duca din biserica ceva din frumusetea si cumintenia crestinului, intr-un loc in care de multe ori este vacarm, zgomot si rivalitati puternice. Si meciurile disputate in acest in cadrul acestei intreceri au aratat inca odata ca putem sa ne concuram unii pe altii prin mijloace cinstite’, a marturisit parintele consilier Nicolae Dascalu.

La fel ca si in anii trecuti, si aceasta a IV-a editie a Cupei ‘Zimbrul’ s-a desfasurat sub deviza ‘Anima sana in corpore sano’. De asemenea, competitia a avut acelasi scop: promovarea valorilor crestine prin imbinarea educatieie moral-religioase cu educatia pentru sport si sanatate.

Comentarii Facebook


Știri recente