Azi, 13 martie 2006, in Protopopiatul Dorohoi a fost lansat concursul ‘Micul crestin’. Concursul, care are ca scop evaluarea impactului pe care il au orele de religie asupra elevilor si a cunostintelor insusite de catre crestinii de maine, precum si implicarea copiilor in activitatile cultural-religioase ale Bisericii, este organizat de catre Protopopiatul Dorohoi, in colaborare cu parohia ‘Nasterea Maicii Domnului’ din Hiliseu-Closca (paroh, pr. Daniel Precob) si cu Scoala generala cu clasele I-VIII din Ezer. La concurs sunt invitati sa participe toti elevii ortodocsi, din clasele II-VIII din protopopiat. Inscrierile se vor incheia pe 17 martie 2006, urmand ca pe intre 20 si 24 martie 2006 sa se desfasoare prima etapa a concursului, faza pe scoli. ‘Primii trei clasati vor participa la faza a II-a a concursului care va avea loc pe 8 aprilie 2006. Cea de-a doua etapa se va organiza pentru doua categorii de varsta, clasele II-VI din scoala sau comuna, respectiv clasele V-VIII. Profesorii de religie, impreuna cu organizatorii vor grupa toti participantii in clase tinand cont de directiile mentionate. Subiectele vor fi trimise prin posta, iar plicurile se vor deschide inainte de inceperea concursului. Lucrarile vor fi corectate de catre profesorii de religie, iar rezultatele, insotite de lucrarile celor sase calificati, vor fi trimise catre organizatori pana la 18 aprilie’, ne-a explicat pr. Adrian Cretu, secretar in cadrul Protopopiatului Dorohoi. Faza a III-a a concursului va avea loc pe 6 mai 2006 la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Ioan Iacob’ din Dorohoi. Lucrarile celei de-a treia etape vor fi corectate de o comisie formata din: pr. Stelian Ciurciun, protopop de Dorohoi, pr. Constantin Muha, directorul Seminarului din Dorohoi, pr. prof. George Chichioaca si pr. Daniel Precob. Castigatorii concursului ‘Micul Crestin’ vor primi premii constand in carti, icoane si bani.
Un liceu din Iași și unul din Chișinău au organizat online Șezătoarea Mărțișorului
Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași și Liceul Teoretic „Costache Negruzzi” din Chișinău au organizat online „Șezătoarea Mărțișorului”, prin care elevii au împărtășit obiceiuri de pe ambele maluri ale Prutului referitoare la această…
Editurile Patriarhiei Participă la Târgul de Carte Gaudeamus, organizat online între 1 și 31 martie
Editurile Patriarhiei Române participă la Târgul de Carte Gaudeamus 2021, care este organizat exclusiv online și se desfășoară în perioada 1-31 martie. Standul virtual al Editurilor Patriarhiei Române se găsește pe pagina de Internet a…
Cimitirele din Biserica Ortodoxă Română vor fi sistematizate
Prima întrunire națională a responsabililor sectoarelor eparhiale care supervizează cimitirele din Biserica Ortodoxă Română a avut loc marți la Palatul Patriarhiei. Participanții au discutat despre procesul de sistematizare a cimitirelor pe baza noului regulament adoptat…
A început Luna pentru viață 2021 „Uniți pentru viață”: Calendarul activităților de la București
Asociațiile România pentru viață și Studenți pentru viață din București au publicat calendarul activităților din Luna pentru viață 2021. Anul acesta, Luna pentru viață și Marșul pentru viață au tema „Uniți pentru viață”. Majoritatea activităților…
Igor Belei despre proiectele Diaconia: Emoţiile prevalează în faţa cifrelor
Igor Belei, Directorul executiv al Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, a vorbit într-un interviu despre evoluţia şi proiectele viitoare ale instituţiei prin prisma celor două decenii de activitate. ”Emoţiile prevalează în faţa cifrelor Printre…