În Protopopiatul Buzău 1 a fost pusă piatra de temelie a noii Biserici din parohia Terca

Înaltpreasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a sfințit astăzi, 16 mai, locul și a pus piatra de temelie pentru noua Biserică a parohiei Terca, Protopopiatul Buzău 1, localitatea Lopătari, informează Radio TRINITAS. În ciuda vremii nefavorabile, credincioșii au fost prezenți în număr mare.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Epifanie a lăudat strădania lor și a preotului paroh de a-și construi un lăcaș de închinare: „Iată că începe cu binecuvântare zidirea unei Biserici frumoase, spre folosul duhovnicesc al credincioșilor din această localitate. Urăm spor părintelui Victor Agache pentru construirea acestei Biserici, pentru toți credincioșii care în continuare sa-l sprijine la tot ce face aici, pentru că face pentru ei și pentru mântuirea lor”.

Noua parohie Terca a fost înființată în anul 2008, prin desprindere de Parohia Ploștina și, la inițiativa și cu binecuvântarea Chiriarhului locului, în cursul anului 2009 s-au făcut demersurile necesare pentru începerea construirii lăcașul de cult.

Biserica va fi ridicată din lemn, pe terenul donat de o familie de buni credincioși din sat, iar de coordonarea lucrărilor se ocupă preotul suplinitor Victor Agache.

Alte informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Victor Agache, parohul Bisericii din Terca: „Slujba de punere a pietrei de temelia la Biserica din parohia Terca, reprezintă materializarea dorințelor credincioșilor de a avea și ei o Biserică proprie, după eforturile deosebite pe care le-au făcut în susținerea credinței și pe aceste meleaguri”.

Comentarii Facebook


Știri recente