În Protopopiatul Brăila a avut loc conferința preoțească lunară

La Brăila a avut loc marți, 31 august, conferința preoțească lunară prezidată de Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează „Ziarul Lumina”. Întâlnirea a avut loc după slujba Sfintei Liturghii, la sediul Protoieriei Brăila, unde Viorel Botea, inspector general școlar, a prezentat referatul „Educația religioasă în școli și rolul programului național ‘Hristos împărtășit copiilor’ în sprijinirea tinerilor de către Biserică”.

Arhiepiscopul Dunării de Jos a apreciat interesul preoților și credincioșilor pentru ora de religie din școli și pentru programul ‘Hristos împărtășit copiilor’, ce se desfășoară în toate parohiile din acest protopopiat. Preoții participanți au prezentat diferite aspecte din experiența pastorală personală, cu privire la programele eparhiei, în anul bisericesc ce s-a încheiat.

În a doua parte a întâlnirii, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian a prezentat recentele hotărâri ale Sfântului Sinod, precum și măsurile ce se impun a fi luate în perioada de criză economică. Arhiepiscopul Dunării de Jos a prezentat hotărârile Permanenței Consiliului Eparhial din data de 30 august, privitoare la organizarea fondului pastoral eparhial de întrajutorare a familiilor preoților, cântăreților bisericești și angajaților laici de la parohiile cu venituri reduse. Chiriarhul Dunării de Jos a apreciat importanța sprijinului financiar acordat de unele parohii, prin programul de întrajutorare parohială, altor comunități. Ieri, cu ocazia începutului noului an bisericesc, în toate parohiile a fost oficiată Sfânta Liturghie, iar în cadrul slujbei de Te Deum pentru începutul noului an bisericesc se vor înălța rugăciuni de binecuvântare pentru dobândirea ajutorului lui Dumnezeu de toți credincioșii eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente