În Postul Mare, preoții și credincioșii din Episcopia Aradului, Ienopolei, Hălmagiului și Hunedoarei vizitează persoanele din penitenciare și spitale

Penitenciarele și spitalele din municipiile și orașele din cadrul Eparhiei Aradului, Ienopolei, Hălmagiului și Hunedoarei sunt vizitate de preoți și de credincioși în perioada Postului Mare. În fiecare zi de vineri, în Penitenciarul de maximă siguranță Arad și Penitenciarul Vâlcea Mare din județul Hunedoara se oficiază o slujbă specifică Postului Mare, ținându-se un cuvânt de învățătură de către unul dintre preoții slujitori. Tot în această perioadă, spitalele municipale și județene din Arad, Deva, Hunedoara, Orăștie și Petroșani beneficiază de vizite pastoral-misionare realizate de preoții și credincioșii din localitățile respective, care împărtășesc celor aflați în suferință și celor care îi îngrijesc pe aceștia cuvinte de mângâiere și de zidire duhovnicească.

„Prin aceste acțiuni dorim să le arătăm credincioșilor noștri că biserica are grijă de persoanele aflate în dificultate”, a declarat Părintele Mircea Bupte, de la Sectorul social-filantropic al Episcopiei Aradului, Ienopolei, Hălmagiului și Hunedoarei, pentru Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente