In perioada 3-4 februarie 2004, la resedinta Patriarhiei Romane se desfasoara lucrarile Consiliului National Bisericesc.

La Resedinta Patriarhala, sub presedintia Prea Fericitului Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, se va desfasura timp de doua zile sesiunea de lucru a Consiliului National Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Romane. Potrivit Statutului de Organziare si Functionare al Bisericii Ortodoxe Romane, Consiliul National Bisericesc este forul administrativ central pentru intreaga activitate a Bisericii si organul executiv al Sfantului Sinod si al Adunarii Nationale Bisericesti. Acest Consiliu este alcatuit din trei clerici si sase mireni, alesi pe o perioada de patru ani, si din consilierii administrativi patriarhali, care sunt membri permanenti.

Consiliul National Bisericesc va analiza si va evalua activitatea interna si externa bisericeasca din anul 2003 sub aspectele pastoral-misionar, social-caritativ, viata monahala, invatamant teologic si religios in scolile publice, organizatoric, administrativ, cultural, relatii cu alte culte, relatii cu romanii din jurul granitelor tarii si Diaspora, relatii externe bisericesti si ecumenice.

Comentarii Facebook


Știri recente