In perioada 25-31 iunie 2004 se va desfasura la Suceava concursul ‘Voronetiana’.

Desi in ultima versiune a programului manifestarilor dedicate comemorarii Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, care se vor desfasura in judetul Suceava in intervalul 1-5 iulie a.c., figureaza, chiar pe prima pozitie, vernisajul Expozitiei ‘Io, Stefan Voievod’, avandu-i ca participanti pe cei care se vor inscrie la Concursul ‘Voronetiana’, saptamana trecuta artistii plastici suceveni inca nu stiau ca aceasta manifestare, intrerupta cu citiva ani in urma, va fi reluata.

Recent, a fost prezentat Regulamentul in care se specifica faptul ca acest concurs ‘se organizeaza pe sectiuni, pictura si grafica, ce alterneaza de la o editie la alta’. Ultima editie a Voronetienei (a XXIII-a) s-a desfasurat in toamna anului 2001, fiind de Pictura, iar in acest an ar fi trebuit sa aiba loc o editie de Grafica.

Presedintele filialei Suceava a Uniunii Artistilor Plastici (UAP), prof. Gabriel Baban, ne-a spus insa ca va fi organizat tot un concurs de pictura. Cea de-a XXIV-a editie a concursului se va desfasura in intervalul 25 iunie – 31 iunie 2004, iar lucrarile trebuie sa fie trimise pana la data de 21 iunie a.c.. Marele Premiu Voronetiana, in valoare de 20 de milioane, va intra in patrimoniul Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, finantatorul si organizatorul manifestarii, impreuna cu filiala Uniunii Artistilor Plastici.

Vernisajul expozitiei va avea loc pe data de 1 iulie 2004 la Galeria de Arta Ion Irimescu din Suceava, care urmeaza sa fie renovata.

Comentarii Facebook


Știri recente