In perioada 2-4 octombrie 2003 va avea loc la Iasi Seminarul International de film ‘Stories and Signs of Hope in Cinema’.

Intrunirea este organizata de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, prin Institutul Cultural-Misionar ‘Trinitas’ si Institutul Ecumenic ‘Sf. Nicolae’, in cooperare cu WACC (Asociatia crestina mondiala pentru comunicatie) -Londra (Marea Britanie), INTERFILM (Organizatia crestina de cinema) – Zürich (Elvetia), SIGNIS (Asociatia catolica mondiala pentru comunicatii audiovizuale) – Bucuresti, RADEF Romania – filiala Iasi.

Acest seminar este o premiera in tara noastra si are ca obiectiv initierea unui dialog intre teologi, educatori si profesionisti ai cinematografiei. Printre participanti se numara realizatori, critici de film, jurnalisti, profesori si teologi din tara si din strainatate.

Deschiderea oficiala a Seminarului va avea loc joi, 2 octombrie, orele 19.45, la Sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ din incinta Mitropoliei Iasi.

Vineri, 3 octombrie lucrarile vor continua in aceeasi sala.

Sambata, 4 octombrie, de la ora 09.15, va fi proiectat filmul romanesc ‘Binecuvantata fii, inchisoare’ (regizor Nicolae Margineanu), la cinematograful ‘Republica’, iar de la orele 15.00 este programata o conferinta a Doamnei Elisabeta Bostan, Decan al Facultatii de Film, Universitatea de Teatru si Cinema, Bucuresti, urmata de proiectia filmului ‘Naica’. Intrarea publicului la cele doua filme este libera.

Comentarii Facebook


Știri recente