In perioada 18-25 ianuarie va avea loc Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor

Si la inceputul acestui an, continuand o traditie deja statornicita in relatiile ecumenice dintre Bisericile crestine din Romania, credinciosii de diferite confesiuni se vor intalni in Bisericile noastre, rugand pe Dumnezeu pentru realizarea unitatii crestine.

In Iasi acest eveniment implica in primul rand Biserica Ortodoxa ai carei credinciosi sunt majoritari si apoi Biserica Romano-Catolica. Saptamana de rugaciune debuteaza anul acesta la Capela Institutului Romano-Catolic ‘Sfantul Iosif’ unde vor fi prezenti reprezentanti ai Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ – Iasi si reprezentanti ai Institutului Romano-Catolic, urmand apoi sa se desfasoare la Facultatea de Teologie Ortodoxa si in continuare la cateva comunitati crestine atat ortodoxe cat si romano-catolice. Aceasta rugaciune comuna se va incheia odata cu participarea celor doi ierarhi ai celor doua biserici, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si Prea Sfintitul Petru Gherghel, Episcop Romano-Catolic de Iasi.

Saptamana rugaciune ecumenica este centrata anul acesta pe textul din Evanghelia Sfantului Evanghgelist Ioan capitolul 14, versetele 23-31 in care se vorbeste in primul rand despre pace:’ Pacea Mea las voua!’.

Comentarii Facebook


Știri recente