In perioada 08 – 15 octombrie 2004 se desfasoara la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ – Durau un Simpozion Interconfesional.

In perioada 08 – 15 octombrie 2004 are loc la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ din Durau, din judetul Neamt, un Simpozion Interconfesional organizat de Conferinta Bisericilor Europene in colaborare cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Manifestarea prilejuieste intalnirea unor personalitati ale lumii ortodoxe cu teologi din Biserica Lutherana.

Biserica Ortodoxa este reprezentata de Patriarhia Ecumenica prin Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Ghenadios de Sasima si de reprezentantii Patriarhiilor din Alexandria, Antiohia, Ierusalim, Moscova, Grecia, Serbia, Bulgaria, Georgia, Albania, Cehia si Polonia.

Din partea Bisericii Lutherane vor participa teologi laici si clerici din Suedia, Armenia, Finlanda, Polonia si Australia.

Lucrarile simpozionului au fost deschise ieri dimineata de catre Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care a tinut un cuvant de binecuvantare.

Participantii la simpozionul de la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ – Durau vor efectua in data de 10 octombrie 2004 un Pelerinaj la manastirile nemtene, pentru ca in dupa-amiaza zilei de 13 octombrie 2004 sa vina la Iasi pentru a participa la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Comentarii Facebook


Știri recente