În municipiul Orăștie a fost inaugurat un așezământ social pentru bătrâni

Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, s-a aflat joi, 24 noiembrie, în mijlocul credincioșilor din municipiul Orăștie, unde a sfințit un așezământ social de îngrijire a persoanelor vârstnice, informează „Ziarul Lumina”.

În cuvântul rostit participanților la inaugurarea așezământului, Preasfinția Sa a subliniat, cu argumente din Scriptură și din Sfinții Părinți, atitudinea de iubire pe care trebuie să o câștigăm în noi înșine, la nivelul inimii noastre, și pe care, apoi, să o manifestăm în exterior, în relațiile cu aproapele nostru, aproapele putând fi oricine. Milostenia, a mai spus Preasfinția Sa, este fapta care acoperă mulțime de păcate și ajunge până în fața lui Dumnezeu, pentru că prin milostenie ajungem să ne asemănăm lui Dumnezeu Cel milostiv, iar faptele de milostenie, prin care se manifestă în mod concret iubirea aproapelui, constituie criteriul după care vor fi judecați toți oamenii. Îndemnul de sfârșit a fost acela de a căuta să facem faptele de milostenie, pentru că doar așa vom dobândi Împărăția lui Dumnezeu.

Așezământul social a fost realizat printr-un proiect cu finanțare europeană, intitulat ‘Complex de servicii pentru vârstnici’, început în octombrie 2010 și la care Episcopia Devei și Hunedoarei a participat ca partener. Ansamblul de clădiri care face obiectul proiectului și care a fost reabilitat după standarde europene se află în proprietatea Parohiei ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Orăștie, fiind un monument istoric local, datorită faptului că a reprezentat cea mai veche școală din municipiul Orăștie. Clădirea, aflată în vecinătatea Bisericii ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Orăștie, a deservit, în decursul timpului, drept centru de plasament pentru copiii nevoiași din Orăștie, iar în urmă cu câțiva ani a fost dezafectată și, ulterior, reabilitată.

Comentarii Facebook


Știri recente