In memoriam Părintele Profesor Constantin Galeriu – 6 ani de la mutarea la Domnul

La 10 august 2009 s-au împlinit 6 ani de la trecerea la cer a Părintelui Profesor Constantin Galeriu. Teolog de mare rafinament și profunzime, Părintele Constantin Galeriu a rămas în conștiința românilor ca unul dintre marii noștri duhovnici care a știut să se aplece cu delicatețe asupra inimilor și sufletelor celor care i-au cerut sfatul sau l-au avut ca îndrumător duhovnicesc.

De ce era așa iubit Părintele Galeriu a avut amabilitatea să ne ofere câteva gânduri, prin telefon, D-l Sorin Dumitrescu (București), iconar și în același timp ucenic al Părintelui:

„În primul rând, datorită faptului că-i plăcea de oameni. Omul, ca persoană, îl pasiona foarte mult. Aici era o trăsătură excepțională a dânsului. O putere de la Dumnezeu, e clar.

Pe de altă parte, ca duhovnic, lucrul care se transmitea și la ceilalți care nu erau direct ucenicii dânsului, care-l intersectau numai, ei bine, totdeauna era de partea ta. Adică, făcea ce face Domnul. Domnul întotdeauna este de partea noastră, a fiecăruia dintre noi. Cum poate să țină partea tuturor, chiar și a vrășmașilor între ei? Acesta este un mister.”

La final, l-am rugat pe d-l Sorin Dumitrescu să ne vorbească despre prezența în viața ucenicilor de acum a Părintelui Constantin Galeriu:

„Părintele e hărnicuț, extraordinar, postum, adică a realizat lucruri fiind dincolo. De dincolo este de-o eficacitate excepțională. Dânsului îi plăcea să spună, cel puțin mie mi-a spus de nenumărate ori, cuvântul Sfântului Serafim de Sharov care spunea: „După ce-o să mor, să veniți la mormântul meu”. Părintele așa ne spunea și nouă: „Să știți că eu vă aștept, ca Serafim de Sharov; să știți, o să fiu în mormânt și vă aștept acolo să-mi spuneți tot ce aveți voi ca să-mi spuneți mie”.

Ei bine, lumea vine la mormânt și probabil destui vin și îi spun îndoielile sau problemele. Cel puțin în ce mă privește, a fost de-o eficacitate excepțională, prezența lui este operantă, nu e o boare benefică, știu eu, și pasivă. Este extraordinar de operantă. De aceea v-am și spus, postum este extraordinar de hărnicuț.”

La 6 ani de la mutarea la cer a Părintelui Constantin Galeriu să-l rugăm pe Domnul Hristos să-l odihnească întru Împărăția Sa și de acolo el să se roage și pentru noi.

Veșnică fie pomenirea lui!

Sursa: Radio Reîntregirea

Comentarii Facebook


Știri recente