În județul Mehedinți s-a desfășurat Olimpiada de Religie

Peste 200 de elevi din clasele V-XII de la mai multe școli din Drobeta Turnu Severin au participat, astăzi, 27 februarie, la faza municipală a Olimpiadei de Religie. Competiția s-a desfășurat la Școala Generală nr. 7 din oraș.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, arhid. cons. Ioan Ovidiu Polexă de la Sectorul Învățământ, din cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei: „Educația religioasă constituie un factor important în formarea unei societăți bazate pe adevăr, pe respect și pe credință. Suntem deplin mulțumiți de numărul mare de copii care și-au manifestat interesul pentru a participa la această olimpiadă, demonstrându-ne că credința și dragostea față de Dumnezeu este un lucru firesc, un lucru natural în viața fiecăruia dintre noi”.

Un cuvânt a avut de zis și Dana Săftoiu, Inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți: „Asemenea altor ani și anul acesta avem un număr mare de participanți. Peste 200 de elevi au venit astăzi să participe la concurs, care devine an de an tot mai important, așa cum îi spune și numele «Olimpiadă», fiind un concurs de excelență unde elevii noștri arată că profesorii, cât și preoții profesori cu care lucrează la clasă își dau cu adevărat silința și slujesc școala și până la urmă Biserica, prin ceea ce fac”.

La final a oferit câteva precizări pr. Sorin Iliescu, profesor de Religie la «Școala Generală nr. 6» : „Elevii sunt bine pregătiți și au manifestat un interes deosebit pentru a recepta învățătura lui Dumnezeu și sunt prezenți aici pentru a-și măsura forțele cumva spirituale, dar și informaționale, în domeniul acesta”.

Alte sute de copii, pe lângă cei din orașul reședință de județ, au participat la această fază a Olimpiadei în orașele Orșova, Vânju Mare, Baia de Aramă și Strehaia.

Comentarii Facebook


Știri recente