In invatamantul liceal teologic din Mitropolia Moldovei si Bucovinei va incepe maine examenul de admitere.

Seminarul Teologic ‘Sfantul Vasile cel Mare’ din Iasi a scos anul acesta la concurs 90 de locuri, cate 30 pentru fiecare profil, cel teologic, cel de teologie- patrimoniu cultural si cel teologic pentru Biserica de Rit Vechi.

La Seminarul Teologic ‘Veniamin Costache’ Neamt sunt cate 30 de locuri pentru teologie pastorala zi si frecventa redusa si pentru teologie ortodoxa patromoniu cursuri la zi.

Seminarul Teologic ‘Cuvioasa Parascheva’ din cadrul Manastirii Agapia scoate pentru examen 30 de locuri curs zi si 30 la frecventa redusa.

La Seminariile Teologice Liceale ‘Sfantul Ioan Iacob’ Dorohoi, ‘Sfintii Imparati Constantin si Elena’ Piatra Neamt si la Seminarul Teologic ‘Mitropolitul Dosoftei Suceava’ sunt pentru teologie pastorala 30 de locuri.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Gheorghe’ Botosani a scos anul acesta la concurs cate 30 de locuri pentru profilul teologie pastorala si 30 pentru teologie patrimoniu.

Seminarul Teologic ‘Sfantul Gheorghe’ Roman are la sectia Pastorala 30 de locuri dintre care 2 pentru tinerii din comunitatea rroma.

Inscrierile la examenul de admitere au avut loc ieri si astazi. La Seminarul Teologic ‘Sfantul Vasile cel Mare’ din Iasi vizita medicala a avut loc astazi, iar la celelalte seminarii va avea loc maine. Examenul propriu zis se va desfasura maine, 28 iunie 2003, si duminica, 29 iunie 2003. Examenul de admitere va consta in vizita medicala, care este eliminatorie, cunostinte de Religie, proba scrisa, verificarea dictiei si a aptitudinilor muzicale, pentru profilul teologie pastorala, sau proba practica pentru testarea aptitudinilor de desen si culoare, pentru profilul patrimoniu cultural.

Comentarii Facebook


Știri recente