In fiecare an la 29 august, Biserica Ortodoxa praznuieste Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul

Sfantul Ioan Botezatorul a fost ultimul profet al Vechiului Testament. Misiunea lui a fost pregatirea poporului iudeu pentru venirea Mantuitorului Iisus Hristos, pe Care L-a si botezat in raul Iordan.

Criticarea imoralitatii regelui Irod Antipa a determinat detentia Sfantului Ioan Botezatorul in castelul de la Maherus. La petrecerea organizata cu ocazia zilei sale de nastere, Irod a ordonat decapitarea Sfantului Ioan, implinind astfel dorinta Salomeei, fiica Irodiadei, concubina lui Irod.

Parintele Mihai Dorosinca, parohul Bisericii ‘Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul’ din Barnova, a precizat motivul pentru care aceasta sarbatoare, este intampinata de crestini cu post: ‘Totdeauna pe 29 august, cand este aceasta sarbatoare este post, chiar la hramurile care se oficiaza si sunt in intreaga lume – hramurile bisericilor ortodoxe ma refer – este post, nu se da nici macar dezlegare la peste. Aceasta pentru ca, pe de o parte, amintirea momentului duce cu gandul la un sentiment de tristete, iar pe de alta parte, pentru ca un om postitor cum a fost Sf. Ioan Botezatorul, nu poate fi cinstit la justa valoare decat prin post.’

Comentarii Facebook


Știri recente