In fata a 200.000 de oameni, Papa Benedict a reafirmat dorinta sa ca Biserica catolica si cea Ortodoxa sa-si regaseasca unitatea

In fata a 200.000 de oameni, Papa Benedict a reafirmat dorinta sa ca Biserica catolica si cea Ortodoxa sa-si regaseasca unitatea pierduta in urma cu un mileniu. Aflat la prima sa calatorie oficiala, Papa a oficiat duminica o Liturghie in aer liber la Bari, cu ocazia incheierii unui important congres teologic referitor la Taina Euharistiei. In timpul omiliei sale, Papa a spus: Doresc sa confirm angajamentul meu fundamental de a lucra pentru reconstituirea deplinei si vizibilei unitati a celor care cred in Hristos. Papa Benedict a rostit aceste cuvinte chiar la Bari, intr-un oras care este considerat drept o punte intre Occident si Orient, prin aceea ca adaposteste moastele Sf. Ierarh Nicolae, o personalitate venerata si in catolicism si in Ortodoxie. Presa internationala a observat ca Benedict XVI nu urmeaza obiceiurile lui Ioan Paul II, predecesorul sau, care obisnuia sa participe activ, timp de o zi sau doua, la acest tip de evenimente. Actualul papa a venit la Bari dis-de-dimineata, cu elicopterul, si a plecat spre Vatican tot cu elicopterul, trei ore mai tarziu. Totusi, elicopterul respectiv a facut o semi-escala la jumatatea drumului spre Roma, in orasul Duronia. Aici, aparatul de zbor a survolat pentru cateva clipe un stadion de fotbal plin de spectatori, care au primit astfel binecuvantarea papala. Explicatia pentru aceasta initiativa neobisnuita a fost aceea ca Duronia este orasul natal al pilotului elicopterului papal.

Si tot papa Benedict s-a pronuntat impotriva referendumului care va avea loc peste doua saptamani in Italia, pe marginea reproducerii asistate. El si-a declarat astfel sprijinul acordat episcopilor italieni care au initiat o campanie prin care ii indeamna pe cetatenii italieni sa absenteze de la referendumul programat pentru 12 iunie. referendumul doreste sa abroge o lege care interzice reproducerea asistata, dar pentru ca rezultatele lui sa fie validate, prezenta la urne trebuie sa depaseasca 50% din totalul cetatenilor cu drept de vot.

Comentarii Facebook


Știri recente