În Episcopia Severinului și Strehaiei s-a desfășurat ședința de Constituire a Adunării Eparhiale

La Mănăstirea Topolnița din Eparhia Severinului și Strehaiei, ctitorie a Sfântului Nicodim de la Tismana, a avut loc astăzi, 12 mai, ședința de constituire a Adunării Eparhiale pentru noul mandat. Ședința a debutat cu Sfânta Liturghie și cu slujba de Te Deum, oficiate de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, în prezența membrilor Adunării.

Mai multe detalii aflăm de la Preasfințitul Părinte Nicodim: „Mă bucur că ne revedem aici în această ambianță duhovnicească. În vremea Sfintei Liturghii ne-am rugat împreună și de asemenea, am adăugat și rânduiala Te Deum-ului pe care am intercalat-o cu Sfânta Liturghie pentru ca să ne ajute Bunul Dumnezeu să lucrăm cu mult spor în acești patru ani care urmează până la următoarele alegeri ale organelor noastre la nivel de parohie, de centre eparhiale și totodată în vederea delegării a doi membrii în Adunarea Națională Bisericească”.

În cadrul ședinței, au fost validate mandatele membrilor aleși în cele zece circumscripții din întreg județul Mehedinți, s-a aprobat componența comisiilor de lucru și a secretariatului Adunării. Totodată, au fost desemnați reprezentanții în Adunarea Națională Bisericească, membrii Consiliului Eparhial, ai Consistoriului eparhial și reprezentantul în Consistoriul mitropolitan.

Alte detalii a oferit Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria: „Prin dumneavoastră Biserica are acces și în societate. Faptul că sunteți împreună, că sunteți sub conducerea unui om înțelept, este cel mai important și cel mai mare lucru, alături de faptul că sunteți aici cu dragoste, bucurie și încredere”.

Cei 30 de membri ai Adunării Eparhiale a Severinului și Strehaiei au fost desemnați pentru cinci comisii de lucru: administrativ-bisericească; cultural-educațională; economică, bugetară și patrimonială; social-filantropică și organizatorică; juridică și de validare.

Comentarii Facebook


Știri recente