În Episcopia Severinului și Strehaiei continuă Simpozionul „Mehedinți – istorie, cultură și spiritualitate”

Simpozionul „Mehedinți – istorie, cultură și spiritualitate” a continuat astăzi, 21 septembrie, la Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Alături de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a fost prezent și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, precum și profesori de teologie și numeroși oameni de cultură.

Temele manifestării sunt prilejuite de comemorările jubiliare pe care eparhia Severinului și Strehaiei le sărbătorește în acest an, respectiv: „2010 – Anul omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești”, 160 de ani de la întronizarea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica în scaunul de Episcop al Râmnicului Noului Severin; 40 de ani de la trecerea la cele veșnice a Mitropolitului Nifon Criveanu și 10 ani de la plecarea la Domnul a Mitropolitului Nestor Vornicescu.

Mai multe detalii cu privire la comemorarea celor doi Mitropoliți ai Olteniei a oferit pentru Radio TRINITAS, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei: „Gândul nostru se îndreaptă spre marii Mitropoliți ai Olteniei. Se împlinesc 40 de ani de la trecerea la cele veșnice a Mitropolitului Nifon Criveanu, un Mitropolit care a păstorit ani puțini Mitropolia de la Craiova, dar care a avut în perioada războiului și după aceea, până când a fost pensionat de regimul comunist, o activitate ce ne impresionează pe toți. De asemenea, s-au împlinit 10 ani de la trecerea la cele veșnice a marelui Mitropolit Nestor Vornicescu”.

Lucrările Simpozionului „Mehedinți – istorie, cultură și spiritualitate” se vor încheia mâine, 22 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente