În Episcopia Oradiei continuă întrajutorarea victimelor inundațiilor

La inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, începând cu ziua de duminică, 4 iulie, în întreaga Episcopie Ortodoxă a Oradiei a fost demarată o amplă acțiune de colectare de fonduri, obiecte materiale și alimente neperisabile, în vederea ajutorării sinistraților din zonele grav afectate de inundațiile din ultima vreme, din nord-estul țării, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Astfel în zilele de 6, 10 și 23 iulie 2010, au plecat spre nord-estul țării trei transporturi cu ajutoare materiale donate de credincioșii din cele patru Protopopiate ale Episcopiei Oradiei. În strânsă colaborare cu Biroul de Asistență socială din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, bunurile donate de către credincioșii din Episcopia Oradiei, au fost distribuite locuitorilor din comunele Dornești din județul Suceava, Doljești (satele Buruienești și Rotunda) din județul Neamț.

Menționăm că acțiunea de colectare de fonduri, obiecte materiale și alimente neperisabile, în vederea ajutorării sinistraților din nord-estul țării, va continua și în zilele ce urmează. Sumele bănești, rezultate în urma colectelor, vor fi virate în conturile speciale ale Patriarhiei Române, cu menționarea parohiei ce face donația, pentru a fi distribuite celor afectați de inundații.

Comentarii Facebook


Știri recente