În Episcopia Giurgiului au fost marcați 100 de ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Abrozie, Episcopul Giurgiului, programul centenarului nașterii Părintelui Arsenie Boca a debutat astăzi, 29 septembrie, prin oficierea Sfintei Liturghii la biserica Drăgănescu de un ales sobor de preoți si diaconi, iar la finalul acesteia parastasul în cinstea părintelui Arsenie.

Programul va continua joi, 30 septembrie, orele 16.00, la Centrul Eparhial pentru Copii și Tineret „Sfântul Ioan Valahul”, conferința duhovnicească dedicată Părintelui Arsenie Boca, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

Părintele Arsenie Boca s-a născut la 29 septembrie în comuna Vața de Sus din județul Hunedoara și a primit la botez numele Zian. În 1929 a devenit absolvent al Liceului „Avram Iancu” din Brad, fiind șef de promoție. Între anii 1929-1933 a urmat cursurile Institutului Teologic din Sibiu, iar în 1933 ale Institutului de Belle Arte din București. În anul 1935 a fost hirotonit diacon celib, iar în 1939 a mers pentru 3 luni la Sfântul Munte Athos. La întoarcere a intrat în obștea Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și în 1940 a fost călugărit, primind numele Arsenie. La 28 noiembrie 1948 a fost mutat la Mănăstirea Prislop, unde a fost numit stareț. În anul 1959 mănăstirea a fost desființată, iar părintelui Arsenie i s-a interzis slujirea preoțească, fiind angajat la Atelierele Patriarhiei din București. Între anii 1969-1989 a viețuit la Mănăstirea Sinaia, trecând la Domnul pe 28 noiembrie. Părintele Arsenie Boca a fost înmormântat la mănăstirea Prislop, după cum ne informează radiorenașterea.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente