În Episcopia Giurgiului a avut loc faza pe eparhie a Concursului Național ‘Crezul meu’

În contextul proclamării anului 2010 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești’, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, în Episcopia Giurgiului a avut loc astăzi, 11 mai, etapa pe Eparhie a Concursului Național de oratorie creștină „Crezul meu’, informează episcopiagiurgiului.ro. La evenimentul care a avut loc la Centrul eparhial pentru copii și tineret „Sfântul Ioan Valahul’ au participat copii din cuprinsul Eparhiei Giurgiului, din cele patru protopopiate. Concursul a constat în susținerea unui eseu intitulat „Crezul meu!’, în care tinerii participanți și-au exprimat modalitatea lor de trăire a Crezului mărturisit de Sfânta Biserică la fiecare Sfântă Liturghie.

După analizarea lucrărilor și a prestației oratorice a tinerilor concurenți, comisia a stabilit clasamentul final al acestei competiții desfășurate la nivelul Eparhiei Giurgiului. Astfel, eleva Roman Romina Marinela, clasa a VIII-a de la Școala Generală din Bolintin Deal a fost desemnată să participe la etapa finală, care va avea loc în zilele de 20-21 mai la București, cu prilejul sărbătoririi Sfinților Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii Catedralei Patriarhale.

Alte informații cu privire la felul cum s-a desfășurat etapa pe Eparhie a Concursului „Crezul Meu’ în Episcopia Giurgiului a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Gabriel Chirculean, Consilier cultural al Episcopiei Giurgiului: „Concursul a constat în susținerea unui eseu intitulat ‘Crezul Meu’ în care tinerii participanți și-au exprimat modalitatea lor de trăire a Crezului mărturisit de Sfânta Biserică la fiecare Sfântă Liturghie. După analizarea lucrărilor și a prestației oratorice a tinerilor concurenți, eleva Roman Marinela, din clasa a VIII-a, de la Școala Generală din Bolintin Deal a fost desemnată să reprezinte eparhia noastră la București”.

Comentarii Facebook


Știri recente