În Duminica Slăbănogului Înaltpreasfințitul Părinte Casian a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

La Catedrala Arhiepiscopală din Galați slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată astăzi, 25 aprilie, de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează TRINITAS TV. După slujbă, mai mulți reprezentanți ai Asociației Persoanelor cu Handicap Locomotor au primit daruri.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre neputință și despre datoria semenilor de a ajuta pe cei bolnavi: „Evanghelia, de fiecare dată, are adresanți preciși. Astăzi, un bolnav de 38 de ani, în suferința lui ne arată cauza a suferinței și anume cea a neputinței, dar și una a singurătății în boală. Ceea ce îl durea pe slăbănog mai mult era singurătatea. De 38 de ani suferea singur și primul care i-a răspuns după atâția ani a fost Mântuitorul Iisus Hristos. Dar Mântuitorul nu i s-a descoperit decât în templu, în locașul de rugăciune, ca de atunci Biserica să rămână locul unde El neîncetat asistă orice bolnav prin noi. Iată, o parte din asociația unei categorii de bolnavi ne îndeamnă pe toți, pe de-o parte să îi ajutăm să vină la Biserică unde cu siguranță îl vor găsi pe Mântuitorul și-L vor lua cu ei acasă, iar în al doilea rând vor găsi mulți voluntari creștini care fie acasă, fie în biserici, vor ajuta bolnavii ajutându-se și pe ei înșiși. Pentru că în fiecare bolnav este cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos: ajutând bolnavii ne ajutăm pe noi înșine”.

Comentarii Facebook


Știri recente